lauantai 13. joulukuuta 2008

Puolimatka!

Noniin rakkaat ”kanssamatkustajat”, on aika taas kirjoittaa jotain täältä päiväntasaajalta. Puolivälissä aletaan oleen jo. Joulukuun alussa tehtiin viikon reissu Dar es salaamiin ja Zanzibarille. Mahtava reissu kaikkiaan. Darissa oli Suomi-koulun joulujuhla suomiruokineen, jossa Juha pääsi pukkeilemaan. Zanzibarilla on lössi Oululaisia kavereita, joita käytiin piristämässä. Piristyttiin itsekin siinä samalla... On ollut vaan ilo huomata miten Taivaan Isä on meitä kantanut ja huolta pitänyt! Kiitos esirukouksista, niillä on suuri siunaus! Ootte ihania! ☺ Kerrottakoon kuitenkin, että on täällä pieniä vastoinkäymisiäkin kohdattu. Mm Epun puhelin varastettiin, mutta kiitos vakuutusyhtiön nopean toiminnan, uusi 20e:n Nokia on jo taskussa. Täällä on opittu pitämään parempaa huolta tavaroista ja toisistamme, sekä suunnitelmallisuutta ja ennakointia. Kaikki tärkeitä näissä oloissa.

Tosiaan siellä Sansilla meillä oli aikaa vajaat kolme päivää, jotka piti käyttää tehokkaasti. Niinpä meillä oli tarkka suunnitelma mitä haluttiin tehdä ja nähdä. Eka päivä kierrettiin Stone Townissa ja ihailtiin kapeita kujia, sekä tietysti syötiin hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Ostosten teko jätettiin tällä kertaa muille, tinkiminen vie katsos aikaa...Lopuksi tehtiin vielä diili seuraavan päivän veneretkestä saarille, siinä toivossa että säästettäisi sitten aikaa ja vaivaa. Seuraavana päivänä saavuttiin satamaaan, tosin hinta oli muuttunut sovitusta ja taas armoton vääntäminen alkoi. Tiukkoja kun ollaan, periksi ei anneta ja niinhän se vene sitten saatiin sillä sovitulla 50,000 shillingillä ☺ plus snorklauskamat päälle. Jos nyt äkkiseltään päissäni lasken niin se tekee vajaa 40e kuudelta hlö:ltä. Noh, sitten kauniin aamun jälkeen alkoikin sataa ja vettä tulikin enemmän kuin olisi tarvinnut ja kaikki saaret häipyi näkyvistä. Vene porskutti eteenpäin ja alettiin jo ihmetellä mitenkä se meidän kuski osaisi suunnistaa ilman kompassia. No eihän se osannutkaan. Eksyksissähän me oltiin. Toisin sanoen ei voinut sanoa missä päin määränpäämme oli, sen enempää kuin mistä lähdettiinkään. Sade kasteli meidät ja meidän kamppeet ja silloin ensimmäistä kertaa täällä ollessa paleli! Sammutettiin moottori ja kelluttiin siinä veneinemme keskellä merta ja ooteltiin josko se ilma vielä kirkastuisi. Onneksemme se sen teki ja sumun läpi alkoi näkyä jokin möykky. Sinne siis. Snorklatessa pilvinen keli ei pahemmin haitannutkaan, eipähän nahka kärventynyt. Kivan näköstä siellä veden alla on. Te tiedättekin jotka siellä olette käyneet ;) Meduusoja siellä kyllä oli vähän liikaa ja jossain vaiheessa huomasin keskittyneeni niiden väistelyyn kalojen ja korallien sijasta. Se pelleily sai loppua, ne pisteli joka tapauksessa. Aikamme polskittuamme ilmakin kirkastui ja menimme katsomaan kilppareita. Ne oli melkosia otuksia, joista vanhin veijari oli lähes 300-vuotias. Prison Island oli itsessään viehättävä myös!

Kolmantena päivänä otettiin aamuvarhaisella taksi saaren eteläosaan Kizimkaziin, jossa käytiin uimassa delffiinien kanssa! Ne vasta jotakin ovat! Niitä parveili siellä varmaan valehtelematta 30-40 kappaletta. Snorkkelin kanssa kun uiskenteli niin oli se vaan elämys, totisesti!

Nyt taas Tangassa peruselämää elellään. Tai no perus ja perus, kyllähän tämä tämän hetkiset Suomiolot voittaa, luulisin? Nautitaan edelleen täällä olosta. Ollaan muutettu toiseen taloon. Yhtä iso tämä on kuin edellinenkin, mutta ei täällä huonekalujen lisäksi olekaan sitten muuta. Pari lautasta ja kuppia saatiin läheteiltä lainaan, kiitos niistä! Hyvä täällä silti on ja tammikuussa on taas muutto edessä. Minne, se nähdään? Joulutunnelmaa ei ole nimeksikään, paitsi kun menee lähettien jouluisiin koteihin ja juo glögiä, niin ehkä hetken tuntuu siltä että parin viikon päästä on joulu! Toivottavasti teillä on siellä valkoinen joulu, me ollaan ihan fine tän vihreän kanssa ;) Juhalla on kohta 10957 päivää elämää kasassa, että sitäpitäs jollain konstin juhlistaa. Koitanpas taas latailla kuvia tänne kun kerkeän, se on niin hidasta puuhaa. Nyt ei muuta kuin lämpöistä joulun odotusta!

Ei kommentteja: